Pótfelvételi 2018

A pótfelvételi eljárásban azok nyújthatnak be jelentkezést, aki a 2018. évi általános felvételi eljárásban nem jelentkeztek vagy nem nyertek felvételt. Jelentkezni 2018. július 27-tól augusztus 7-ig lehet kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

A JELENTKEZÉSSEL KAPCSOLATBAN TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ITT ÉRHETŐ EL.

PÓTFELVETLIN MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK

Amit a felvételi vizsgákról tudni kell

A PÓTfelvételi eljárásban szervezett valamennyi felvételi vizsga – a felsőoktatási felvételi szakmai vizsga kivételével - 2018. augusztus 21-én (kedden) 10.00 órakor kezdődik az egyes képzési helyszíneken (campusokon), melyre az egyetem külön értesítést nem küld, időpont módosításra nincs lehetőség!. A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga időpontja országosan egységesen 2018. augusztus 16-17.

A vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségei fedezésére az egyetem a felvételi szabályzatában egyszeri, 4.000,- Ft eljárási díjat határoz meg.

A díj befizetésére szolgáló csekk a Felvételi és Képzésszervezési Osztálytól igényelhető. A befizetés a 10035003-00336121-00000000 számlaszámra történő banki átutalással is teljesíthető. Mindkét esetben a közlemény rovatban a jelentkező nevét, a szakot és a KSB00RK00 kódot fel kell tüntetni!

Felhívom a figyelmét, hogy a vizsgát csak abban az esetben kezdheti meg, ha a vizsgadíj befizetésről szóló hitelt érdemlő igazolást bemutatja a felvételi bizottságnak! A felsőoktatási felvételi szakmai vizsga ingyenes!

Nem kell felvételi vizsgát tenni és nem kell vizsgadíjat fizetni azoknak a jelentkezőknek, akik a 2018. évi általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tettek és az adott szakon felvételi vizsga eredménnyel rendelkeznek. A más intézményben elért vizsgaeredményt igazoló besorolási döntés másolatát – melyet a www.felvi.hu honlap e-felvételi felületéről lehet letölteni - augusztus 21-ig az Eszterházy Károly Egyetem Felvételi és Képzésszervezési Osztálya számára kérjük eljuttatni! A határidőn túl beérkezett dokumentumokat nem áll módunkban elfogadni!

A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket – amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek - az Egyetem a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembe vételével és az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel is rangsorolja. Ebben az esetben az oklevél minősítése alapján maximum 400 pont adható. Az így kapott pontszámhoz hozzáadva a többletpontokat határozzák meg a jelentkező összpontszámát. A felsőfokú oklevél másolatát kötelező a jelentkezési kérelemhez feltölteni abban az esetben is, ha az oklevél minősítéséről külön igazolás kerül benyújtásra!

 

FELVÉTELI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK:

ALAPKÉPZÉSI SZAKOK

OSZTATLAN TANÁRI SZAKOK

MESTERKÉPZÉSI SZAKOK

 

PÓTFELVÉTELI IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK

 

Akár százezer forintos ösztöndíj

Nálunk igazán érdemes jól tanulni, hiszen minden alapszak legjobb tanulmányi teljesítményét nyújtó hallgatója 100 ezer forintos havi tanulmányi ösztöndíjban részesül.

Több mint 100 képzés

Sok lehetőségünk van számodra! Tanulmányozd honlapunkat, hogy képzéseink között megtaláld az igazit.

Laptop program

Az intézmény képzéstámogató szolgáltatásainak egyike a hallgatói laptop program, amelyben hallgatóinkat "saját" notebookkal látjuk el! A feltételekről beiratkozást követően tájékozódhatsz!

Mi leszel?

Pályaorientációs tanácsadással segítünk, hogy a nagy kérdésre, magabiztos választ adhass!